* ATENȚIONARE *

*** Ritmul postărilor este funcție de timpul liber disponibil destinat traducerii materialelor video ***

* * * Mulțumesc pentru înțelegere * * *

vineri, 5 octombrie 2018

(7) Puterea Cuvântului * PREȚUL ȘI VALOAREA


   Trăim într-o societate de consum, unde toate au un preț de plătit plătim pentru alimentul de care avem nevoie, pentru haina ce îmbrăcăm pentru casa în care locuim, pentru lumina ce luminrază noaptea pentru a avea un telefon, și pentru fiecare apel pe care îl facem pentru a avea un automobil, și pentru a ne deplasa toate au un preț, un cost ce trebuie să plătim.
  Așa, de asemenea, le pune preț timpului nostru și energiei, pentru a lucra calificării noastre profesionale, dedicației noastre și efortului ... Totul este prețuit, măsurat, cântărit, cuantificat cu o apreciare și o dezapreciere, cu un apel la cererii și ofertei, ce cu limbaj înșelător mișcă piața de ceea ce se cumpără și ceea ce se vinde pentru un preț ... Totul este un negoț !
   Totul este bani și putere, în baza unor condiții dinainte stabilite niște condiții de îndeplinit, ale unor exigențe, ce suntem obligați să îndeplinim pentru a obține ceva, în schimb ...


    Toate acestea, sunt dintre primele noțiuni ce le arătăm copiilor noștri pentru ca să se adapteze rapid la lumea în care trăim, pentru ca să devină un comsumător în plus, pentru a te face să crezi că totul are un preț de plătit că lumea funcționează cu bani, și că banii sunt cei care mișcă lumea ...  Așa, aceste aceste prime lecții vor decide viitorul său comportament ca formă de gândire, decizie și acționare.

   Adevărata valoare a lucrurilor, se află în utilitatea lor în ce folosește și ce nu folosește, în ce ajută și ce nu ajută, în dacă este constructiv sau distructiv, în dacă ne ușurează sau ne îngreunează, nu este în omul ce reprezintă, nu este în marca ce strălucește, nu este în prețul ce trebuie să plătim pentru a ajunge la el, dar desigur, ne-au arătat că valoarea este egal cu prețul, căci gratuitul nu este bun de nimic, și nu are nici o valoare că sacrificiul și efortul de alții, are o intenție ascunsă. Cum vor vrea să ajute, fară să ceară nimic în schimb nu o fi atât de bun și de valoare când nu costă nimic.

  Lucrurile au valoare intrinsecă propriu inerent ce este imprimat în ele ca medii de îmbumătățire a vieții noastre și lumea în care trăim ... ce păcat ... că toți am decis să luptăm pentru o lume mai bună dar ne lăsăm ghidați de prețul lucrurilor fără să le dăm valoarea ce o au prin ele însele.

Ce păcat!

  Că dacă ceva bun cade în mâinile noastre, sar prejudecățile și arhetipuri și în loc să profităm, ne decidem să opinăm și să criticăm

Ce păcat !

  Că continuăm să confundăm prețul cu valoare și efortul de vre-unul să servească pentru atât de puțin. De multe ori învățăm să apreciem lucrurile când le pierdem și nu le dăm valoarea ce o au când le avem la îndemână. În același mod că suntem concentrați în defectele noastre și ceea ce ne lipsește și în ceea ce dorim, fără să acordăm atenție și valoare, a tot ceea ce avem la dispoziție pentru a continua să creștem, de multe ori oferit de efortul altora.

   Ce preț poate avea pentru un orb, să vadă un răsărit ... Ce preț poate avea pentru un invalid să poată merge din nou ... Și ce contează prețul, dacă nu valoarea ce o are ...

 
Important:  Acest blog intră în stand-by/pauză pe o perioadă nedeterminată, prioritățile se schimbă. Ce este postat rămâne la dispoziția dvs

Mulțumesc pentru înțelegere !


Vizionare Plăcută!   Link alternativ :   AICI .

 Nu mă credeți, Nu credeți ceea ce spun, Nu credeți ceea ce se spune!
Căutați, cercetați, investigați, analizați, discerneți și credeți-vă pe voi înșivă! 

Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Marian

Această postare este o traducere din :      DDLA TV                              
https://detrasdeloaparente.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLARIFICARE :

Nu mă crede ! Nu crede nimic din ce se scrie pe acest blog ! Investighează, caută, analizează, discerne și crede-te pe tine însuți. Dacă dorești, poți reveni oricând. Acest blog reflectă doar un punct de vedere. Existență Fericită !