* ATENȚIONARE *

*** Ritmul postărilor este funcție de timpul liber disponibil destinat traducerii materialelor video ***

* * * Mulțumesc pentru înțelegere * * *

vineri, 27 aprilie 2018

ILUZIA REALITĂȚII


   Bun găsit la o nouă emisiune DDLA TV, tradusă în limba română. În acest al doilea program le arătăm că iluzia realității este un fapt ce putem verifica. Vom vedea cum funcționează creierul nostru primind informație din mediul înconjurător și o interpretează pentru ai da sens prin intermediul limitatelor 5 simțuri într-o formă asemănătoare funcționării unui computer ce primește informație prin intermediul componentelor sale (hardware). În acest mod se formează iluzia realității ce ne împiedică să vedem mai încolo de aparențe.
    În acest program:
*  Cum se formează iluzia realității? Vom vorbi de cum creierul construiește iluzia realității prin intermediul informației ce primește din mediul înconjurător cu ajutorul simțurilor.
*  În plus vom vedea asemănările în ceea ce privește funcționarea ce putem avea cu un computer.
*  Vom vorbi de realitatea subiectivă și realitatea generală.
*  În secțiunea de știri vom vorbi despre informația oferită de Snowden despre ascultările făcute de NSA, teoria științifică al principiului holografic și despre un dispozitiv pentru a converti în potabilă apa sărată.
*  În Pulsul social punem întrebările: Credeți dvs. că este solid solul ce calcă? Ce este creierul și pentru ce folosește?
*  În Artă cu conștiință analizăm filmul Matrix de frații Wachowski.


    Întotdeauna mi-a plăcut analogia computerului cu omul, are un disc rigid, care este memoria, un procesor CPU, care este creierul, un software (program) de recunoaștere a hardware (componente) numit BIOS, ce este partea motor, un program bazic inițial pentru pornire DOS, care este partea instinctivă, și sistemul operativ, să spunem Windows, ce se încarcă pe măsură ce persoana crește și interacționează social. Merită făcute diferențele că omul este o ființă biologică pe bază de carbon (C) și computerul este o mașină pe bază de siliciu (Si), forma de procesare a informației este foarte asemănătoare, mai ales când nu se recunoaște pe sine însuși ca ființă, și acționează ca ego (Doctor, Inginer, funcția și rangul, etc.) crezându-se rolul ce-i revine în lucrarea momentului.
    Continuând cu analogia, ceea ce vedeți pe ecranul computerului sunt doar o serie de date binare, zero-uri și unu-uri, pe care procesorul grafic le transformă în imagini, la fel se întâmplă omului, vederea transmite informație chimică și creierul le transformă în imagini, identic cu sistemul auditiv (sunet, microfon), tact (tastatură sau ecran tactil) și lăsăm deocamdată de-o parte gustul și mirosul, ce de asemenea au respectivele lor analogii dar nu sunt atât de frecvente să le găsim în computerele personale, sunt utilizate numai în determinate cazuri de invalid-ități, sisteme de securitate și științifice. Luând ca bază această expunere, creierul formează o imagine a realității bazându-se în procesarea de date, adunând sibiectivitatea individului.
    Este clar că ceea ce vedem pe ecranul computerului cu care interacționăm nu este în realitate real, (0 și 1) ci o proiecție făcută de procesator interpretând aceste date, în cazul nostru este exact la fel, creierul nostru formează iluzia acestei realități procesând datele ce primește de la simțurile noastre combinându-le cu realitatea subiectivă a fiecăruia dintre noi, și asta este numai partea mai simplă al procesului iluziei, apoi intrăm în detaliile mai profunde și complexe. Dvs. veți zice bine, dar când mănânc o hamburghesă o mănânc, și când ating un copac îl ating, și este adevărat, eu nu zic că nu este acolo, că nu există, spun numai că nu este exact ceea ce credem că este, mai târziu vom vorbi de manipularea iluziei realității, forma și procesul de efectuare, dar deocamdată ajunge cu să înțelegem cum unul percepe lumea ce ne înconjoară. 


Vizionare Plăcută!   Link alternativ:  AICI .

Supliment Video ... Ce este Matrix ? Nu mă credeți, Nu credeți ceea ce spun, Nu credeți ceea ce se spune!
Căutați, cercetați, investigați, analizați, discerneți și credeți-vă pe voi înșivă! 

Cu Lumină în Pace și Iubire !
   Paul Marian

Această postare este o traducere din :      DDLA TV                               http://detrasdeloaparente.blogspot.com.ar/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLARIFICARE :

Nu mă crede ! Nu crede nimic din ce se scrie pe acest blog !Investighează, caută, analizează, discerne și crede-te pe tine însuți. Dacă dorești, poți reveni oricând. Acest blog reflectă doar un punct de vedere. Existență Fericită !